60 meter DX

 

21 november 2019

Joe Pater, W8GEX

FRANKRIJK – binnenkort beschikbaar!

Informatie van een vriend:

Ik zal de complexiteit van de Franse regering niet verklaren (zou het wel

jaren duren!), maar vorige week is een belangrijke stap gezet. We wachten nu alleen nog op de handtekening van de verantwoordelijke minister en op publicatie in het “Publicatieblad”. De publicatie “Publicatieblad”

is wat een wet geldig maakt. De band zal 5351.5à tot 5366.50 zijn, met 15W EIRP (niemand geeft om power zodra het is gepubliceerd … zolang niemand klaagt over QRM. Hams zullen secundaire gebruikers zijn).

 

Gisteren kreeg ik van de op een na laatste president van de REF te horen dat het misschien een kwestie van weken, zo niet dagen is …

De activiteit tot dan IS ONWETTIG.

__________

 

NIEUW LAND Madagascar 5R8VX:

JF1OCQ, Hiro en JA8VE, Kuni, nemen hun jaarlijkse “DX vakantietijd” op Madagascar als respectievelijk 5R8VX en 5R8KU van 12 – 25 november. Digitale modi omvatten FT8 en FT4. Ze hebben een 43 voet hoge verticale en Hexbeam. QSL 5R8VX via JF1OCQ en 5R8KU via JA8VE.

__________

IVOORKUST: TU2R

Weet jij deze expeditie naar Ivoorkust TU2R? https://tu2r.wordpress.com/

Het lijkt erop dat ze 60 meter zullen werken voor een nieuwe.

Beste 73 Thomas SM3NRY

__________

BOLIVIA CP1XRM:

Antonio, EA5RM, zal opnieuw actief zijn als CP1XRM uit Bolivia tussen 10 en 30 november, en zal werken als Solidaridad Medica en NGO-vrijwilliger voor Radioamateurs Without Frontiers. Hij is van plan om in zijn vrije tijd op 40-10 meter te zijn met behulp van SSB en de digitale modi. Hij kan ook op 60 meter zijn. QSL via EA5RM.

__________

PROVINCIE H40 TEMOTU:

Operators Larry / K1ZW en Rob / N7QT zullen actief zijn als respectievelijk H40KT en H40TT van Pigeon Island (OC-065) van 14 tot 28 november. Activiteit zal plaatsvinden op verschillende HF-bands en -modi. QSL via M0URX of OQRS. .

__________

3D2 / R – Rotuma Island:

3D2AG, van Antoine: vanwege onverwachte veranderingen in bootschema’s, wil hij Fiji op zijn vroegst 8 december, uiterlijk 14 december, verlaten. Terug begin januari. Natuurlijk, JA op 60m 🙂

 

Tijdens de expeditie is er GEEN internettoegang; FT8-logboeken worden geüpload naar ClubLog NA de expeditie en CW / SSB / RTTY-contacten worden vastgelegd in papieren logboeken zoals gebruikelijk voor “Rotuma Operating Schedule” zoals vermeld op QRZ.com door banden, frequenties, tijden (UTC) door regionale gebieden en voorgestelde koppen (LP / SP). De QSL-informatie is als volgt: Via 3D2AG, PayPal gebruiken om te adresseren (nyeurt@gmail.com) [voorkeur, veiliger] / direct voor CW / SSB / RTTY en Club-

Log’s OQRS (alleen FT8 / Digimodes). Donaties welkom om te helpen met generator

en brandstofaankoop voor QRO-bedrijf met lage banden. GEEN LoTW

___________

 

KH8 / S – Swains Island:

W8S, 10-25 maart. Ze zijn van plan op 60 meter te zijn. https://swains2020.lldxt.eu.

__________

HP – Panama 3E1FP:

Ter gelegenheid van het 116-jarig bestaan ​​van de Republiek Panama, zal het speciale evenementenstation 3E1FP QRV zijn in de maand november. Het team van operators omvat: HP3BSM, HP3FL, HP3QQ, HP3DBR, HP3EMS, HP1RIS, HP1DAV, HP1GDS en anderen. Activiteit vindt plaats op SSB en sommige CW op 60. QSL via HP1DAV.

__________

Niger 5U9AMO:

Ik zal 60 meter CW en FT8 bedienen tijdens mijn 5U9AMO-operatie van 15 tot 25 november, FT8 op 5.357 normale modus (niet F / H) CW op 5.353. Ik zal een traag en onbetrouwbaar internet hebben, zoals veel plaatsen in Afrika, zegt Pierre. Ik zal bijna elke dag QRV zijn op lage banden rond mijn zonsopgang.

73 Pierre HB9AMO

QSL naar www.m0urx.com www.hb9amo.net/5u9amo.php

__________________

Rwanda 9X2AW door DF2WO:

Hallo jongens, deze keer was de tijd in Rwanda zoals gehoopt.

  1. Moet ik twee keer de prijs voor de kamer betalen.

Toen ik dat niet accepteerde, mocht ik de Hexbeam niet bouwen.

  1. Plaats een vuilniswagen in mijn beugel van de verticale antenne en brak mijn 12m hengel in 4 delen. Hoewel ik de verticaal met bamboe kon repareren, was de hoogte niet zoals voorheen. Dus ook zwakke signalen, maar volgend jaar zal ik een superlocatie hebben: 2400 m hoog en heb geen hengel nodig voor de antenne-constructie. Ik heb ideale hoge bomen en een duidelijk zicht rondom.

In december is XT2AW QRV in de gebruikelijke frequenties en modi.

In de Sat-modus zal ik op bepaalde tijden splitsen.

73, Harald DF2WO

__________

 

Zuid-Orkney-eilanden: VP8 / VP8DXU – NIEUW LAND: