Groen licht voor deelname A41 Flevoland

Eindelijk was het dan zover het laatste mailtje met de woorden toestemming !

Elk jaar al zo’n 25 jaar is de call PA6URK te horen tijdens het  ILLW weekend tijdens dit weekend zijn er over de gehele wereld Vuurtorens en lichtschepen actief. Ook in 2021 mogen wij op zaterdag weer me doen aan dit mooie evenement. We zullen hoofdzakelijk op HF actief zijn op de 20 en de 40 meterband en mogelijk ook op 2 meter met FT8 maar 2 meter is nog niet zeker du hou het DX Cluster in de gaten als je ons wilt werken .

We gaan op bouwen op vrijdag om zaterdag zo snel mogelijk in de lucht te zijn . Jacob PA3GNE heeft een nieuw band filter gekocht zodat we minder last van elkaar hebben tijdens het zenden. In de afgelopen jaren hebben we nog al wat last gehad van elkaars signaal waardoor we geen ontvangst meer hadden van het tegenstation.

Een aantal jaren valt het een beetje tegen wat betreft het aantal verbindingen , mede door de slechte conditie’s vorig jaar was er op de zelfde dag een Datv-Experiment dit was voor ons helaas geen succes door de slechte antenne. Dit jaar hopen we dat het beter gaat en dat er weer leuke verbindingen in het log gezet kunnen worden? Vorig jaar deden er nog 17 vuurtorens mee wij weten niet hoeveel er dit jaar mee kunnen doen?

Niet in de vuurtoren

De regel is om natuurlijk in de vuurtoren te mogen zitten dat geeft een extra gevoel bij het mee doen , maar als je niet in de vuurtoren Kan/Mag zitten kun je ook mee doen. Door binnen een straal van 100 meter te gaan zitten het is dan wel handig om te weten welke gegevens de vuurtoren heeft voor PA6URK is dat NL0013. Ook zullen we regelmatig een melding maken in het DX Cluster wanneer je dus een verbinding wil maken zou ik dat in de gaten houden.

Bezoek

Elk jaar zijn er ook amateurs die graag een kijkje bij ons komen nemen u bent van harte welkom om te zien hoe we het station opgebouwd hebben.

Tot ziens/Tot werkens de Crew van PA6URK