Antenne team A41

Antenne team A41 hoor ik u denken, ja zo worden ze inmiddels genoemd! Al meerdere keren bouwen, verbouwen en hangen ze antennes op en na de laatste keer zijn ze benoemd tot antenne team van A41.

Al jaren helpen Marcel PA3HEB, Randäll PE1SDE en Albert PD1AJM elkaar met het op- en verbouwen van antenne-installaties. Is het niet voor thuis, elkaar helpende met de eigen antennes, dan wel met wat extra hulp het opzetten van de antennes van/voor de PACC. De benaming ‘team’ hebben ze pas zaterdag 18 juli bemachtigd! Arno PA5W en Ans PD5W hadden nml hulp nodig bij het herstellen van zijn storm schade aan de antennes en het bijplaatsen van een extra beam. Het ging volgens Arno echter allemaal zo geolied, dat ze de titel antenne team meer dan verdienen.

Opbouw

Op zaterdag ochtend zijn Marcel en Albert als eerste naar Emmeloord gereden met de steiger. Daar aangekomen zijn ze begonnen met het in elkaar zetten van de steiger. Omdat Arno een vaste mast aan het huis heeft was het nogal lastig zomaar bij de antennes te kunnen. Daarom is de steiger op het garagedak opgebouwd. Het paste precies, langs de HF-beam met de bovenste plank zo gepositioneerd dat je bij het bovenste deel van de mast kon.

Werkzaamheden

Gelukkig sloot wat later ook Randäll aan en hebben ze volgende gedaan:

– Bijplaatsen Wimo WY208 als verticale beam
– Richten, vastzetten en borgen van de Wimo WY208 als horizontale beam
– Richten, vastzetten en borgen van de Tonna FT10 als horizontale beam
– Richten, vastzetten en borgen van de Fritzel FB23 als horizontale beam
– Bijplaatsen van een Davis Vantage ProII weerstation
– Bijplaatsen van een AS54 coax-switch
– Opnieuw aansluiten van de MX-2 ( SSB-Electronics ) mast-voorversterker
.

.

Naar tevredenheid

Gelukkig was het een prachtige zaterdag, wel behoorlijk warm maar het team is goed verzorgt met koffie, thee en ‘gezonde’ lunch van de lokale snackbar! Arno en Ans hebben weer een werkende en juist uitgerichte antenne-installatie, good DX!

.