Lighthouse weekend, doe mee voor de Dutch Lighthouse Awards

Dit jaar doet A41 Flevoland op 17 augustus weer mee met het (ILLWI(nternational Lighthouse and Lightship Weekend). Dit  evenement is uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waaraan A41 Flevoland meedoet met de Call PA6URK. Over de gehele wereld zijn er zendamateurs actief op of nabij een vuurtoren of een lichtschip.

Mee doen voor de Dutch Lighthouse AwardsLighthouse award

Tijdens dit weekend kunt u meedoen om punten verzamelen voor het Dutch Lighthouse Award. Op deze site: Dutchlighthouseaward kunt u precies zien hoeveel punten je moet hebben om hetDutch Lighthouse Award aan  te vragen.

Zoals het er nu uit ziet zullen er 17 Vuurtorens/Lichtschepen actief zijn in Nederland dus genoeg voor een Award .

Voor u gelezen

Bij het zoeken naar wat meer informatie over de vuurtorens in Nederland, kwam Marcel PA3HEB de “Nederlandse Vuurtoren Vereniging” tegen. Deze vereniging zet zich in voor het behoud van “Nautisch Erfgoed”. Lees Meer. Nooit geweten dat dit bestond maar vindt het wel iets om te delen (lees voer).

Jacob PA3GNE bouwt vrijdag al op

Jacob de Borst PA3GNE begint Vrijdag al met opbouwen en het is de bedoeling dat PA6URK zaterdagochtend vroeg start. PA6URK zal ook ook op VHF te horen zijn. Maar naar verwachting zullen de meeste verbindingen op de 40 en 80 meter band gemaakt worden. Als gevolg van het feit dat de laatste tijd de condities condities nog steeds slecht zijn.

Propagatie tijden Lighthouse weekend

De Britse radioamateurvereniging RSGB stelt sinds kort een nieuw webtool beschikbaar voor het voorspellen van de propagatie op de kortegolf. Deze nieuwe tool is gebaseerd op een programma en een specificatie van de International Telecommunication Union (ITU). James Watson (HZ1JW) is de ontwikkelaar van de nieuwe tool, dat beschikbaar is op de website van de RSGB: rsgb.org/proppy.

Bijzonder aan het tool is dat de propagatie-verwachtingen kunnen worden afgestemd op de locatie van de eindgebruiker. Daartoe dient deze wel zijn Maidenhead Locator in te voeren.  De eindgebruiker krijgt vervolgens voor een opgegeven maand, voor alle HF-banden, een voorspelling van de propagatie van uur tot uur tussen zijn eigen locatie en 28 verschillende locaties verspreid over de wereld.

73′ CU F down the Log Marcel PA3HEB