Lezing ferriet materialen door Wim PA3DJS op 5 november

Lezing ferriet materialen door Wim PA3DJS op 5 november

Het gebruik van ferriet materialen

Op Dinsdag 5 november, zal Wim Telkamp (PA3DJS) een lezing bij A41 Flevoland geven.  Het gaat over het gebruik van ferriet materialen bij onze radiohobby. Veelal gebruikt bij zelfgemaakte baluns en mantelstroomfilters. Hierbij gaat Wim in op de verschillen in ferriet en de werking van dit materiaal bij de verschillende toepassingen, die wij kennen.

Doordat Wim ook op professioneel gebied vaak met ferriet werkt zal dit een zeer interessante lezing zijn. Wim past zijn kennis van ferriet materialen ook toe in de radiohobby. Deze kennis kunnen wij op onze beurt dan weer gebruiken bij het maken van bijvoorbeeld baluns en mantelstroomfilters. In deze presentatie behandelt Wim de 1:1, 1:4 en 1:9 “transmission line balun” en hoe men deze kan ontwerpen. De presentatie is zeer geschikt voor mensen welke zich actief met antennetechniek bezighouden (HF en VHF gebied).

Deze lezing mag je dus dus niet missen!

De avond van 5 november is voor iedereen toegankelijk, ook niet-leden zijn van harte welkom om deze lezing bij te wonen van onze afdeling. We zien u graag in Lelystad ,de koffie is gratis op=op! Alle informatie is te lezen op onze website a41.veron.nl

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Ontvang je als lid van de afdeling de nieuwsbrief niet? Laat dan uw e-mailadres registreren bij het centraal bureau van de VERON.