Johan PA3JEM krijgt gouden antenne en geeft interview bij Omroep Flevoland

Onze eigen Johan, PA3JEM, krijgt komende vrijdag tijdens de DNAT in Bad Bentheim de gouden antenne uitgereikt door de burgemeester.
Elk jaar vraagt de gemeente om zendamateurs voor te dragen met een goede onderbouwing. Als deze niet overtuigend zijn word de award ook niet uitgereikt. Johan gaat deze onderscheiding krijgen voor zijn inzet bij de ramp in Nepal in 2015….
Dat dit toch wel bijzonder is, kan men opmerken uit het feit dat deze onderscheiding voor het laatst is uitgereikt in 2012.

Van de Veron site:
“The jury would like to honor the commitment as a radio amateur in the days of the earthquake in Nepal in April 2015 with the award ceremony”

Dat schreef de jury over Johan. Zo heeft hij heeft zich direct na de aardbeving in Nepal in april 2015 ingezet op humanitair vlak. Daarbij heeft hij onder andere contacten in de politiek aangewend. Om zo de nodige onconventionele deuren te openen voor noodhulp. Ook zijn connecties in de amateurwereld bleken goud waard. Hiermee wist hij snel het benodigd radio materiaal te organiseren. En als ervaren zendamateur wist Johan waar ter plekke behoefte aan was. Om een idee van de gebeurtenissen te krijgen is dit volledige Electron artikel het lezen waard.

 

Ook Omroep Flevoland kreeg dit te horen en heeft Johan uitgenodigd om eens langs te komen voor een intervieuw

Johan, namens het bestuur van A41, gefeliciteerd !