Lezing ATV tijdens A41 Flevoland afdelingsavond op 12 mei

Lezing ATV tijdens A41 Flevoland afdelingsavond op 12 mei

Mooi voorbeeld van een professioneel opgezette ATV REPEATER verderop in het verhaal een link om hier eens een kijkje te nemen. Een mogelijkheid om met niet al te veel vermogen je toch aan anderen te laten zien.

Lezing ATV: Wat komt daar allemaal bij kijken?

Op dinsdag 12 mei 2020 komen Peter (PA3CWS) en Chris (PA3CRX) bij VERON afdeling Flevoland, Alles vertellen over Amateur televisie, kortweg ATV. Hoe krijg ik beeld in de lucht en is dat allemaal zo ingewikkeld? Of is het een mooie uitbreiding van de andere activiteiten die we doen? We kunnen laten zien waar we mee bezig zijn, of kijken naar ruisende signalen in plaats van er naar te luisteren.

Hoge frequenties

Heel hoge frequenties waren jaren geleden alleen te gebruiken door moeilijk verkrijgbare onderdelen . Uitgangsvermogen en een gevoelige ontvanger waren amper te realiseren . Sinds een aantal jaren is dat voor iedereen haalbaar. Genoeg ruimte om te knutselen en te experimenteren, zonder dat er een vergrootglas of moeilijke meetapparatuur aan te pas komt. Eventueel ook met nieuwe frequenties of (digitale) modulatie. Ook de novice vergunninghouder mag ATV beelden uitzenden en natuurlijk kan ook de luisteramateur veranderen in een ‘kijkamateur’. Maar geen ruimte voor antennes? Ook portable zijn er leuke experimenten te doen. Rond de Flevopolder zijn veel ATV stations actief maar ook van ver daarbuiten kunt u ATV signalen ontvangen.

Lezing ATV wat er aan de orde komt.

  • Wat ís ATV?
  • Wat zijn de praktische mogelijkheden om een zend- of ontvangststation op te bouwen?
  • Modulatiesoorten en frequenties?
  • Wat komt er allemaal bij kijken?
  • Maar wat is er dan te zien (en kan je laten zien)?Repeater PI6ATV

Geen zware stof

Geen zwaar theoretisch verhaal maar op de praktijk gericht, waarbij tevens diverse apparatuur wordt gedemonstreerd.
Ook dit belooft zeker weer een interessante lezing te worden en u bent van harte uitgenodigd om naar Lelystad te komen.

Peter PA3CWS en Chris PA3CRX

Ook Randall PE1SDE (onze eigen Flevolandse ATV gek) heeft in het verleden en ATV-repeater in de lucht gehad in Flevoland. Deze stond op de spuisluis Dijk Lelystad/Enkhuizen deze heeft een aantal jaren gedraaid, mede door de medewerking van Rijkswaterstaat. Maar door nieuwe regelgeving is deze opgeheven. Vandaag de dag i shet niet zo eenvoudig om een repeater op te zetten en te faciliteren.

Lezing ATV tijdens A41 Flevoland afdelingsavond op 12 mei Lezing ATV PE1SDE en de ATV repeater Flevoland

Deze avond zal gehouden worden in Arbeidslokaal in gebouw Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201-A, 8231 DC Lelystad.
Voor de laatste status van deze activiteit, zie via onze website: https://a41.veron.nl

Graag tot ziens bij deze interessante lezing