mooie verbindingen VHF/UHF/SHF 29 december 2019

MOOIE VERBINDINGEN AAN HET EINDE VAN HET JAAR 2019

 

Waarschijnlijk hebben de meeste amateurs het wel me gekregen dat er aan het einde van 2019 zeer goede condities waren op 144 MHZ en hoger. PA3HEB uit Lelystad heeft het als bijzonder ervaren , nog niet eerder konden er zulke lange afstanden vanuit de polder worden bereikt. Vooral de mode  FT8 was erg populaire er werden dan ook diverse records gebroken. Nu heeft Marcel PA3HEB nog niet zo heel lang de ICOM ic9700 maar zoveel bakens als  die dagen. Had hij nog niet gehoord 23cm GB3MHZ  luister hier.

Dit was wel 1 van de sterkste bakens op 23cm. Persoonlijk heeft Marcel PA3HEB het niet zo op de digitale mode’s maar tijdens deze mooie condities. Was het erg leuk om te zien, dat de VHF/UHF in FT8 zeer actief was.

DE COMPUTER MAAKT DE VERBINDING

PA3HEB vind dan ook dat de computer de verbinding maakt.De computers horen elkaar en niet 2 personen zoals een QSO in CW of Phone.

Als de voorspellingen uit komen kan het zo zijn dat dinsdag 21 januari 2020 weer veel leuke verbindingen op gaat leveren.

De voorspelling zijn niet zo als in december maar het ziet er wel naar uit dat er mooie afstanden gemaakt kunnen gaan worden.

PA3HEB  best DX was de verbinding die je hier boven ziet 1368 km .

 

PSK REPORTER

Op de site  PSK reporter kun je mooi zien waar je signaal gehoord wordt je kunt de band aan geven en in welke mode je uitzend.

 

Hiernaast zie een plaatje van PSK reporter op 2 meter ten tijde van de condities van  28/29  december.

Dit is het beeld van het station

Antenne: 15 elm QD horizontaal

Vermogen:  40 Watt

Mode : FT8

TRX :  IC 9700

Antenne richting  SW

Het is mooi zien dat het signaal ook aan de achterkant/zijkant van de antenne .

Zijn afstraling heeft en dus ook gehoord wordt in de UK.

 

Veel plezier met het maken van verbindingen en hou de VHF/UHF en hoger actief.

 

Marcel PA3HEB

SECRETARIS A41 FLEVOLAND

pa3heb@veron.nl