2 METER EXPERIMENT Spaanse versie

Het 2-METER EXPERIMENT versie 2

Het initiatief is dit keer vanuit Spanje

Beleef het met de VERON

 EURAO Party

 KIJK OOK OP

De Europees Radio Amateurs Organisatie kondigt een nieuw evenement aan, dit keer met het motto: “CLAIME de 2 Meterband“. het gaat hier niet om een contest , maar om de verbindingen en je bepaald zelf wat je wilt uitwisselen .

Datum en tijd: 28 en 29 september 2019, zaterdag en zondag, 00: 00-24: 00 UTC.

Lees meer

Gouden speld voor PA0DVV Dick

Gouden speld voor PA0DVV Op 4 juni jongstleden is op voordracht van het afdelingsbestuur Flevoland, een gouden speld aan PA0DVV gegund. Dick heeft zich al sinds de oprichting van afdeling 41 ( Flevoland ) als mede oprichter ingezet voor de Veron. Op de afgelopen verenigingsavond werd Dick PA0DVV door hoofdbestuurslid ( en idd ook lid […]

Bestuursleden gezocht!

Meld je aan!

Met het aftreden van onze secretaris is er ruimte in het bestuur voor nieuw “bloed”! Schrik niet hoor, de rol van secretaris is inmiddels vervult, maar een bestuurslid is meer dan welkom.

Komende jaarvergadering is er dan wellicht iets te kiezen mbt het bestuur!

Zin in? Meld je aan middels de mail.

Nieuwe Rondstraler online

Onze nieuwe convo is weer te downloaden, klik hier voor directe download.

Tot ziens op de komende vereniging- avond, dinsdag 4 Juni.

en op de velddag 8 juni 2019

6 November: Lezing over de ES Hail 2 Sateliet

Lezing door PE1CMO

Beste leden en bezoekers van onze verenigings-avond, komende dinsdag 6 november bent u van harte welkom voor een lezing over de ES Hail 2 Sateliet. Rene PE1CMO zal u alles vertellen over het maken van een verbinding via deze satelliet.

Vast een Previeuw:

Es’hail-2 will carry two “Phase 4” amateur radio transponders operating in the 2400 MHz and 10450 MHz bands. A 250 kHz bandwidth linear transponder intended for conventional analogue operations and an 8 MHz bandwidth transponder for experimental digital modulation schemes and DVB amateur television.

Narrowband Linear transponder
2400.050 – 2400.300 MHz Uplink
10489.550 – 10489.800 MHz Downlink
Wideband digital transponder
2401.500 – 2409.500 MHz Uplink
10491.000 – 10499.000 MHz Downlink

Bron: amsat-uk.org/satellites/geosynchronous/eshail-2

Show & Tell avond op 2 Oktober

Laat wat zien en vertel er eens wat over…..

Onze hobby is breed….. Heel breed……Onze hobby is zo breed dat vele van ons diverse delen van de hobby nooit (zullen) beoefenen. Zo heeft iedereen dus zijn eigen passie in deze mooie hobby…. En toch terwijl het jouw passie is, is het misschien een onbekend facet van de hobby voor een ander!

Voor de Show&Tell avond zoeken we dus amateurs met een passie in de hobby… De bedoeling is dus dat je iets meeneemt en daarover iets vertelt…. Nee dat hoeft niet lang, sterker dat kan en mag niet…. 15 minuten max!

Heb jij een leuk onderwerp, kom dan 2 oktober naar onze afdelings avond en laat het zien! Uiteraard zijn niet leden ook welkom! en als je als niet lid wat wilt laten zien, dan mag dat ook. Laat bij het bestuur weten als je wat wilt vertellen, je kan hier meteen aangeven als je b.v. de beamer wilt gebruiken. Doe dit door een mail te sturen naar a41@veron.nl

Johan PA3JEM krijgt gouden antenne en geeft interview bij Omroep Flevoland

Onze eigen Johan, PA3JEM, krijgt komende vrijdag tijdens de DNAT in Bad Bentheim de gouden antenne uitgereikt door de burgemeester.
Elk jaar vraagt de gemeente om zendamateurs voor te dragen met een goede onderbouwing. Als deze niet overtuigend zijn word de award ook niet uitgereikt. Johan gaat deze onderscheiding krijgen voor zijn inzet bij de ramp in Nepal in 2015….
Dat dit toch wel bijzonder is, kan men opmerken uit het feit dat deze onderscheiding voor het laatst is uitgereikt in 2012.

Lees meer

Regio A41 gespot op DvdRA 2015

Op 7 november jongstleden was de jaarlijks terug kerende “Dag van de RadioAmateur”.
De beurs was zoals vanouds gezellig en bezig.

DvdRA-2015

Vanuit Regio A41 zijn de volgende leden gespot.

Jacob, Pa3GNE
Guus, Pa2FAB
Marcel, Pa3HEB
Albert, Pd1AJM
Randall, Pe1SDE
Leendert, Pd1ABC
Ronald, Pa0RHA
Johan, Pa3JEM
Geert, Pa0WVW
Alex, Pa1SBM

Ben je wel gespot, maar sta je niet op de lijst, laat het even weten!