Op 15 september 2020 a41 Flevoronde 20:00 uur

BESTE RADIO VRIENDEN en afdelingsleden van A41 Flevoland

Het zal u niet ontgaan zijn dat het Nederland in een crisis zit van onbekende omvang. Met dit bericht willen we als bestuur een paar dingen duidelijk maken wat betreft de verenigings activiteiten. Omdat we onze afdeling bijeenkomsten in verzorgingstehuis de Hanzeborg te Lelystad houden en dat deze gesloten is voor bezoek. Is het dus niet mogelijk om een bijeenkomst te houden op deze locatie ook al zouden we dat graag willen. Ons alternatief is inmiddels de Flevoronde! De geplande activiteiten voor de komende maanden zijn door het Corona-virus komen te vervallen tot dat er weer groen licht gegeven is.

Lees meer

Terugblik Ligthouse weekend PA6URK 2020

                           TERUGBLIK ZATERDAG 22-8-2020

PA6URK/LH 2020

op vrijdag 21-8-2020 is Jacob PA3GNE en Arie PE1AJ in de middag begonnen met de antenne’s uit te spannen. Voor de  20-40 en 80 meterband De werkzaamheden zijn soepel verlopen . Zodat we op zaterdag 22-8-2020 om een uur of 7:00 lokale tijd konden beginnen met verbindingen maken .Uit Lelystad waren Randall PE1SDE en Marcel PA3HEB beide met aanhanger . Om 6:45 uur gearriveerd en begonnen met de apparatuur aan te sluiten. De Icom 7600 van de afdeling a41 heeft weer prima werk geleverd op de 40 meterband.

Randall PE1SDE had zich geheel gestort op het 2Meter D- ATV experiment en had er dan ook veel zin in als antenne hadden we een 4 element CUBICAL QUAD die volgens de analyser een redelijke SWR had .

TWIJFELS OVER DEZE ANTENNE

Jaren geleden heeft PA3HEB deze antenne gekregen maar nooit iets mee gedaan . Een aantal jaren geleden was deze ook al eens door PA3GNE aan een analyser gehangen en gaf toen al aan dat hij niet te meten was . Met twijfels over de werking van deze ( antenne ) dummy loud .Maar zo eigenwijs als we zijn toch de antenne op gesteld voor D-ATV (bij gebrek aan een betere).

Nadat Randall PE1SDE een aantal uren geprobeerd had om enig signaal(beeld)te ontvangen werd er maar eens de Rondstraler aan de ontvanger gehangen en bleek er wel signaal op te komen. Maar met de CUBICAL QUAD totaal  geen signaal . Zelfs de repeater van Lelystad werd niet gehoord.

Geen D-ATV

Dus tot grote frustratie konden we met PA6URK/LH niet meedoen  met het 2 meter D-ATV experiment.

Nadat we de Kibbeling op hadden heeft Randall het maar gelaten voor wat het is en het los gelaten dat het niet meer ging lukken.

Slecht weer

Gelukkig konden we in de dichte aanhanger zitten en in de vuurtoren want de weersomstandigheden waren nou niet de beste.

Veel wind en regen hebben we gehad in de ochtend en in de middag klaarde het wel wat op maar de harde wind bleef aan.

Bezoekers

Guus Bruin  (cursist) voor N

PD0TH

PE7URK

PA5W   en ik za vast iemand vergeten zijn ?

Covid-19

Uiteraard werd er rekening gehouden met de beperkingen wat betreft de Covid-19 maatregels.

mede hierdoor was de vuurtoren niet geopend

aantal verbindingen

In de ochtend ging het niet zo best , maar in de middag hadden we soms een pileup .

Met 125 verbindingen op 40 meter en 69 op de 20 meterband zijn we niet ontevreden.

met dank aan

Dank aan RWS voor het betreden van de vuurtoren.

De gemeente URK voor het gebruik van de stormpaal om de antenne uit te spannen.

Van Wijnen Lelystad bv voor het gebruik van de aanhanger/sjack

Jacob en Arie voor het ophangen van de antennes en contact met de sleutelhouder.

PA3GNE voor het regelen van de lunch.

Randall PE1SDE voor alle energie / tijd / en geld om het voor te bereiden voor D-ATV  het heeft gewerkt (schrale troost).

Inzet van de Dira-Groupe , Jaap Van Duin van afdeling A28 Alkmaar. Voor het contact voor toestemming voor toetreding van de vuurtoren.

PA3HEB voor het maken van de verbindingen en het regelen van de Sanitaire stop (dixi)

A41 Flevoland.

 

 

 

Lighthouse weekend, doe mee voor de Dutch Lighthouse Awards

ILLW 2020

Dit jaar doet A41 Flevoland op 22 augustus weer mee met het (ILLWI(nternational Lighthouse and Lightship Weekend). Dit  evenement is uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waaraan A41 Flevoland meedoet met de Call PA6URK. Over de gehele wereld zijn er zendamateurs actief op of nabij een vuurtoren of een lichtschip.

Mee doen voor de Dutch Lighthouse AwardsLighthouse award

Tijdens dit weekend kunt u meedoen om punten verzamelen voor het Dutch Lighthouse Award. Op deze site: Dutchlighthouseaward kunt u precies zien hoeveel punten je moet hebben om het Dutch Lighthouse Award aan  te vragen.

Zoals het er nu uit ziet zullen er 17 Vuurtorens/Lichtschepen actief zijn in Nederland dus genoeg voor een Award .

NL0013

Vuurtoren URK  

Lees meer

A41 Flevoland organiseert de jaarlijkse velddag op 19 september 2020

Velddag A41 Flevoland georganiseerd op xx juni 2019Afdeling A41 Flevoland organiseert de jaarlijkse velddag deze keer op 19 september 2020. Ook dit jaar wordt de velddag gehouden op de Knardijk, vlakbij het bezoekers- centrum van Staatsbosbeheer. De velddag begint om 10.00 uur. In 2019 moest de velddag worden afgelast in verband met het slechte weer. Maar ondanks de coronacrisis willen we het dit jaar toch proberen en natuurlijk binnen de richtlijnen van het RIVM.

Lees meer