60 meter DX

 

21 november 2019

Joe Pater, W8GEX

FRANKRIJK – binnenkort beschikbaar!

Informatie van een vriend:

Ik zal de complexiteit van de Franse regering niet verklaren (zou het wel

jaren duren!), maar vorige week is een belangrijke stap gezet. We wachten nu alleen nog op de handtekening van de verantwoordelijke minister en op publicatie in het “Publicatieblad”. De publicatie “Publicatieblad”

is wat een wet geldig maakt. De band zal 5351.5à tot 5366.50 zijn, met 15W EIRP (niemand geeft om power zodra het is gepubliceerd … zolang niemand klaagt over QRM. Hams zullen secundaire gebruikers zijn).

 

Gisteren kreeg ik van de op een na laatste president van de REF te horen dat het misschien een kwestie van weken, zo niet dagen is …

De activiteit tot dan IS ONWETTIG.

__________

Lees meer

Henk PA0LEY SK

Henk PA0LEY SK

Maandag 28 oktober 2019 is ‘onze’ (oud-) QSL-magnager en gouden speld drager Henk PA0LEY op 83 jarige leeftijd overleden. Al een paar jaar was Henk, door zijn ziekte, niet meer goed in staat zijn hobby uit te oefenen. Twee jaar geleden hebben we met een aantal collega amateurs zijn antennes van het huis gehaald en moest hij gedwongen door zijn fysieke gesteldheid verhuizen.

Henk is zijn amateur avontuur al als kleine jongen in hartje Friesland begonnen. In Wageningen was hij actief binnen de afdeling tot hij in 1970 verhuist naar de IJsselmeerpolder ( nu Flevoland ). Als polderpionier is hij samen met zijn vrouw en twee kinderen het toenmalig avontuur aangegaan. Opbouwen, ontwikkelen en zelfredzaamheid zijn zo een paar van de competenties die Henk als techneut puur sang gebruikte en nodig had.

Lees meer

2 METER EXPERIMENT Spaanse versie

Het 2-METER EXPERIMENT versie 2

Het initiatief is dit keer vanuit Spanje

Beleef het met de VERON

 EURAO Party

 KIJK OOK OP

De Europees Radio Amateurs Organisatie kondigt een nieuw evenement aan, dit keer met het motto: “CLAIME de 2 Meterband“. het gaat hier niet om een contest , maar om de verbindingen en je bepaald zelf wat je wilt uitwisselen .

Datum en tijd: 28 en 29 september 2019, zaterdag en zondag, 00: 00-24: 00 UTC.

Lees meer

Gouden speld voor PA0DVV Dick

Gouden speld voor PA0DVV Op 4 juni jongstleden is op voordracht van het afdelingsbestuur Flevoland, een gouden speld aan PA0DVV gegund. Dick heeft zich al sinds de oprichting van afdeling 41 ( Flevoland ) als mede oprichter ingezet voor de Veron. Op de afgelopen verenigingsavond werd Dick PA0DVV door hoofdbestuurslid ( en idd ook lid […]