PACC PI4FL 2020

Het PACC PI4FL weekend 8 – 9 februari 2020 Start Vrijdagmiddag 7 februari 15:30 uur is de antenne bouwploeg van start gegaan met het verzamelen van al het materiaal wat nodig was voor een geslaagde PACC. Alles moet worden aangevoerd en dat vraagt gecoördineerd werk. Afgeladen met een hoogwerker, masten, antennes en apparatuur arriveerden auto’s […]

Lezing WINlink door PD0RON op dinsdag 4 februari

Lezing WINlink door PD0RON op dinsdag 4 februariEnige tijd geleden hebben wij het aanbod voor een lezing van Ron Lambinon PD7RON over WINlink. Deze lezing wordt gegeven op 4 februari in Lelystad. Het bestuur van A41 Flevoland nodigt u uit om deze lezing bij te wonen zowel leden als niet leden zijn van harte welkom.

Lees meer

mooie verbindingen VHF/UHF/SHF 29 december 2019

MOOIE VERBINDINGEN AAN HET EINDE VAN HET JAAR 2019

 

Waarschijnlijk hebben de meeste amateurs het wel me gekregen dat er aan het einde van 2019 zeer goede condities waren op 144 MHZ en hoger. PA3HEB uit Lelystad heeft het als bijzonder ervaren , nog niet eerder konden er zulke lange afstanden vanuit de polder worden bereikt. Vooral de mode  FT8 was erg populaire er werden dan ook diverse records gebroken. Nu heeft Marcel PA3HEB nog niet zo heel lang de ICOM ic9700 maar zoveel bakens als  die dagen. Had hij nog niet gehoord 23cm GB3MHZ  luister hier.

Dit was wel 1 van de sterkste bakens op 23cm. Persoonlijk heeft Marcel PA3HEB het niet zo op de digitale mode’s maar tijdens deze mooie condities. Was het erg leuk om te zien, dat de VHF/UHF in FT8 zeer actief was.

Lees meer

PI4FL doet weer mee aan de PACC 2020

 

PI4FL

De afdeling Flevoland heeft de beschikking, zoals vele afdelingen, over haar eigen “ClubCall”.
Deze clubcall “PI4FL” is in beheer bij Marcel Moerenhout, PA3HEB en wordt gebruik voor educatieve doeleinden ,contesten en velddagen.

Het is elk jaar weer een uitdaging wat voor weer zal het zijn tijdens het opbouwen , kunnen we op tijd een steiger of hoogwerker regelen .

Gaan de antennes het goed doen ? dit zijn zo maar een paar vragen bij de voorbereiding van de PACC lees meer

Vaak wordt er door zendamateurs vanuit huis (QTH) mee gedaan met de contest maar een aantal jaren geleden kwamen we als bestuur van A41 Flevoland

op het idee om het samen met een aantal zendamateurs te organiseren. Lees meer