Online lezing LoRa en ham radio

16 maart 2021 – Online lezing LoRa en ham radio door Balte de Wit PD0POU

Op dinsdag 16 maart geeft Balte de Wit PD0POU een online lezing over het LoRa netwerk.

LoRa staat voor long range en is een specificatie voor een wide area netwerk. Met LoRa kunnen allerlei dingen met het internet praten zonder gebruik te hoeven maken van 3G of WiFi. Dit netwerk maakt gebruik van 863 tot 870 MHz en is ook voor mensen zonder licentie te gebruiken.

Luisteramateurs of mensen die gewoon interesse hebben in dit onderwerp kunnen hier dus ook gebruik van maken.

Lees meer

Virtuele Verenigingsavond: Lezing nano-VNA door Marcel PA3AUV

Virtuele Verenigingsavond: Lezing nano-VNA door Marcel PA3AUVOp dinsdag 3 november start om 20.00 uur een Virtuele Verenigingsavond van afdeling A41 Flevoland samen met A43 Wageningen en de VRZA afdeling Zuid-Veluwe. Tijdens deze afdelingsbijeenkomst praat Marcel PA3AUV ons bij over een Vector Network Analyzer, de nano-VNA die voor enkele tientjes is aan te schaffen.

 

Lees meer

Lezing ATV tijdens A41 Flevoland afdelingsavond op 12 mei

Lezing ATV tijdens A41 Flevoland afdelingsavond op 12 mei

Mooi voorbeeld van een professioneel opgezette ATV REPEATER verderop in het verhaal een link om hier eens een kijkje te nemen. Een mogelijkheid om met niet al te veel vermogen je toch aan anderen te laten zien.

Lezing ATV: Wat komt daar allemaal bij kijken?

Op dinsdag 12 mei 2020 komen Peter (PA3CWS) en Chris (PA3CRX) bij VERON afdeling Flevoland, Alles vertellen over Amateur televisie, kortweg ATV. Hoe krijg ik beeld in de lucht en is dat allemaal zo ingewikkeld? Of is het een mooie uitbreiding van de andere activiteiten die we doen? We kunnen laten zien waar we mee bezig zijn, of kijken naar ruisende signalen in plaats van er naar te luisteren.

Lees meer