PI4FL actief tijdens de PACC23 met dank aan van Wijnen

PI4FL actief tijdens de PACC23 met dank aan van WijnenOok dit jaar was afdeling 41 Flevoland weer actief tijdens de PACC23 contest. Voor de 4e keer vanuit een locatie die beschikbaar is gesteld door de werkgeven van Marcel PA3HEB. Daarom vanuit het bestuur van de afdeling heel erg bedankt. Mede door de locatie heeft de PI4FL-Crew weer aardig wat verbindingen in de log kunnen zetten.

PACC23 in het weekend van 11 en 12 februari

In het weekend van 11 en 12 februari was weer de jaarlijkse PACC-Contest(wedstrijd). Voor de locatie mocht Marcel PA3HEB wederom gebruik maken van de locatie van zijn werkgever van Wijnen. De voorbereiding begint een aantal weken vooraf aan de contest. Als eerste regelt Marcel toestemming om de locatie in Lelystad te mogen gebruiken. De keuze van deze locatie is eenvoudig. De vestiging ondervindt geen storing en ook de omgeving ondervindt geen hinder door het gebruik.

De opbouw

Wanneer de goedkeuring rond is regelt PA3HEB een hoogwerker van 17 meter voor de richtantenne. De vrijdag voorafgaande aan de PACC-contest verzamelen om 17.00 uur een aantal mensen zich om alles op te bouwen. Zo plaatst men de hoogwerker en kunnen de antennes in elkaar gezet worden. Natuurlijk is er ook aandacht voor het innerlijk van de mens en na een maaltijd gaat de PI4FL-crew verder met de opbouw van de hoogwerker.

Zaterdag om 10.00 uur gaat de crew verder met de opbouw en nu staat de rolsteiger op het programma. Hier komen de draadantennes in.

De PACC23 contest

De wedstrijd start om 12.00 uur UTC, dat is 13.00 uur lokale tijd en duurt tot zondagmiddag 13.00 uur lokale tijd. De wedstrijd staat in het teken van de Nederlandse provincies. Radiozendamateurs maken zoveel mogelijk verbindingen. Hierbij worden de behaalde punten vermenigvuldigd met het aantal provincies dat is gewerkt. Ook tellen de provincies weer mee als het station op meerdere frequentiebanden wordt gewerkt. De afkorting die de Flevolandse radiozendamateur moet doorgeven is FL. Uiteindelijk heeft de PI4FL-crew 595 verbindingen weten te maken. PI4Crew, van harte met deze mooie uitslag.

Meerdere Flevolandse radiozendamateurs actief

In het totaal hebben 1563 radiozendamateur van over de hele wereld een log ingediend. Ook PD7RON, PA4N, PE1AJ, PE1RF, PA2RO, PC4K, PA3JEM en PG7R van de afdeling Flevoland hebben deelgenomen. Zij hebben zowel een log ingediend voor de PACC-contest als de afdelingscompetitie.

Met dank aan Marcel PA3HEB voor het schrijven van dit artikel.

Meer informatie