Terugblik Ligthouse weekend PA6URK 2020

 

PA6URK/LH 2020

op vrijdag 21-8-2020 is Jacob PA3GNE en Arie PE1AJ in de middag begonnen met de antenne’s uit te spannen. Voor de  20-40 en 80 meterband De werkzaamheden zijn soepel verlopen . Zodat we op zaterdag 22-8-2020 om een uur of 7:00 lokale tijd konden beginnen met verbindingen maken .Uit Lelystad waren Randall PE1SDE en Marcel PA3HEB beide met aanhanger . Om 6:45 uur gearriveerd en begonnen met de apparatuur aan te sluiten. De Icom 7600 van de afdeling a41 heeft weer prima werk geleverd op de 40 meterband.

Randall PE1SDE had zich geheel gestort op het 2Meter D- ATV experiment en had er dan ook veel zin in als antenne hadden we een 4 element CUBICAL QUAD die volgens de analyser een redelijke SWR had .

TWIJFELS OVER DEZE ANTENNE

Jaren geleden heeft PA3HEB deze antenne gekregen maar nooit iets mee gedaan . Een aantal jaren geleden was deze ook al eens door PA3GNE aan een analyser gehangen en gaf toen al aan dat hij niet te meten was . Met twijfels over de werking van deze ( antenne ) dummy loud .Maar zo eigenwijs als we zijn toch de antenne op gesteld voor D-ATV (bij gebrek aan een betere).

Nadat Randall PE1SDE een aantal uren geprobeerd had om enig signaal(beeld)te ontvangen werd er maar eens de Rondstraler aan de ontvanger gehangen en bleek er wel signaal op te komen. Maar met de CUBICAL QUAD totaal  geen signaal . Zelfs de repeater van Lelystad werd niet gehoord.

Geen D-ATV

Dus tot grote frustratie konden we met PA6URK/LH niet meedoen  met het 2 meter D-ATV experiment. Nadat we de Kibbeling op hadden heeft Randall het maar gelaten voor wat het is en het los gelaten dat het niet meer ging lukken.

Slecht weer

Gelukkig konden we in de dichte aanhanger zitten en in de vuurtoren want de weersomstandigheden waren nou niet de beste. Veel wind en regen hebben we gehad in de ochtend en in de middag klaarde het wel wat op maar de harde wind bleef aan.

Bezoekers

Guus Bruin  (cursist) voor N

PD0TH

PE7URK

PA5W

PD1AJM

PD0TB en ik za vast iemand vergeten zijn ?

Covid-19

Uiteraard werd er rekening gehouden met de beperkingen wat betreft de Covid-19 maatregels. mede hierdoor was de vuurtoren niet geopend

aantal verbindingen

In de ochtend ging het niet zo best , maar in de middag hadden we soms een pileup . Met 125 verbindingen op 40 meter en 69 op de 20 meterband zijn we niet ontevreden.

met dank aan

Dank aan RWS voor het betreden van de vuurtoren.

De gemeente URK voor het gebruik van de stormpaal om de antenne uit te spannen.

Van Wijnen Lelystad bv voor het gebruik van de aanhanger/sjack

Jacob en Arie voor het ophangen van de antennes en contact met de sleutelhouder.

PA3GNE voor het regelen van de lunch.

Randall PE1SDE voor alle energie / tijd / en geld om het voor te bereiden voor D-ATV  het heeft gewerkt (schrale troost).

Inzet van de Dira-Groupe , Jaap Van Duin van afdeling A28 Alkmaar. Voor het contact voor toestemming voor toetreding van de vuurtoren.

PA3HEB voor het maken van de verbindingen en het regelen van de Sanitaire stop (dixi)

A41 Flevoland.