Tweede Flevoronde en met video

Tweede Flevoronde en met videoGeslaagde ronde met video inlog mogelijkheid

Beste Radio Vrienden op 12 mei 2020 hebben we voor de tweede keer een Flevoronde gehouden. Deze keer was het ook mogelijk om via de verkregen link in de extra nieuwsbrief mee te doen in Beeld en geluid. Het ging hier om een proef met nieuwe software GoTomeeting dat voor proef aangeschaft was.

Door het HB van de VERON om uit te proberen of het mogelijk was om met max 250 personen. Die in 1 programma  met elkaar te kunnen communiceren en dus te vergaderen. Ook 2 leden (eigenlijk 3) van het HB Remy Denker algemeen voorzitter en René Plug a.i Evenementen commissie   waren aanwezig tijdens deze video bijeenkomst. In totaal kwamen er 13 personen op het scherm zichtbaar , geen groot aantal maar wel genoeg om de software te kunnen beoordelen of het aan de wensen zal kunnen voldoen?

In melden op 145.400 Mhz

In Phone op 145.400mhz waren er dit keer 12 in melders de reden voor de vermindering is ons niet geheel duidelijk. Misschien doordat er op meerdere locaties een ronde wordt gehouden? Er was ook  een locator contest op deze avond gaande. Het verrassende tijdens de video bijeenkomst waren 2 nieuwe mensen die ik nog niet kende maar wel op allerlei  gebied actief zijn met onze hobby zo is Theo PA2THF uit Almere actief met electronica en meer  hier is meer te vinden over Theo en wat onze hobby zo boeiend maakt.

Peter PE7URK vertelde over zijn werkzaamheden aan de mast. En zijn nieuwe fullsize antennes en het vervangen van de coax , succes met de DX. PD0TH Tony uit Dronten heeft in de jaren 90 zijn registratie behaald. En heeft na jaren weer de radiohobby opgepakt  je bent van harte welkom bij onze bijeenkomsten. In Lelystad en houd daarom a41.veron.nl in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

PA1RVG uit Espel was prima te verstaan in Lelystad. Hij vertelde dat hij van plan was een 2 meter beampje aan te schaffen om zo wat meer kunnen doen op 2 meter.

Ook was het een verrassing dat Geert PA0WVW zich in melde we hadden al een tijdje niks van Geert gehoord. En meestal kwam hij wel naar de bijeenkomsten maar ook daar hadden we hem al hem tijdje niet gezien. En nu er geen bijeenkomsten zijn natuurlijk nog langer niet gezien. Geert vertelde dat hij zijn HF beam weg gehaald had. Dat hij nu een verbinding maakte met zijn HB9CV met daaraan een porto.

Bedankt voor het in melden en aanvulling

Iedereen bedankt voor de aandacht van onze Flevoronde. Namens het bestuur horen we graag dat u in meld op een van de volgende Rondes .

de eerstvolgende ronde is op 26 mei  op 145.400Mhz 20:00 uur

deze ronde wordt verzorgt door PD7RON Ron LAMBINON

73’Marcel PA3HEB