A41 Flevoland doet mee aan de PACC contest 2018 met PI40FLA41 Flevoland doet mee aan de PACC contest 2018 met PI40FL

Ook dit jaar heeft A41 weer meegedaan in de PACC 2018 contest. De locatie werd wederom beschikbaar gesteld door de werkgever van Marcel, Van Wijnen b.v.

Opbouwen van het PACC station

Vrijdag om 17.00 uur zijn we begonnen met opzetten van het station. Het contestteam is tot 22.00 uur bezig geweest om het station op te bouwen. De volgende ochtend is het contestteam ook weer ook weer vroeg begonnen en rond 12:00 was het conteststation klaar om te beginnen. Snel een broodje en meteen achter de set aan de slag. De eerste verbindingen waren al snel gemaakt.

Antennezorgen

Al snel begonnen we twijfels te krijgen over het functioneren van onze beam. Na een meeting was snel duidelijk dat de beam zijn beste tijd heeft gehad. Daarom is de beam snel naar beneden gehaald en vervangen voor een dipool.

Helaas bleek ook onze rotary dipole niet meer goed te functioneren. Gelukkig hadden we ook nog diverse draaddipolen hangen waar we mee verder konden. Ook de 40 meter vertical en de multibandvertical leverde genoeg uitwijk mogelijkheden. Maar het was niet zo fijn als met een beam.

Nieuw dit jaar was dat we ook volledig te volgen waren op YouTube. Uit de bezoekers gegevens bleek dit geen succesnummer te zijn en gaan we dit volgend jaar niet herhalen. Wel zullen we regelmatig berichten via Facebook en Twitter delen.

De bevarage van Randall, PE1SDE

Het gebruik dit jaar van een separate ontvangst antenne, een beverage, leverde een mooi rustig ontvangst op. Deze was gemaakt door Randall PE1SDE die geïnspireerd was door de lezing die Remco PA3FYM bij ons gegeven had. Uiteindelijk was het weer super gezellig en heeft het contestteam een erg leuke PACC contest gedraaid.

Het contestteam bestond dit jaar uit

  • PA3HEB, Marcel Moerenhout
  • PD1AJM, Albert Buitenhuis
  • PA1SBM, Alex v/d PAs
  • PE1RBR, Marc Fellman
  • PE1SDE, Randall Tamminga

Klik op de eerste foto om de diashow te starten