Vakantie is weer voorbij, we gaan weer beginnen

Vakantie is weer voorbij, we gaan weer beginnenDe vakantie is weer voorbij. A41 Flevoland gaat weer beginnen met komende dinsdag 3 september 2024 weer de eerste afdelingsavond. Ben je geen lid maar wil je eens komen kijken? Je bent van harte welkom.

Vacature A41 Flevoland bestuur

Randall PE1SDE heeft helaas moeten aangeven geen tijd meer te hebben voor de bestuurlijke werkzaamheden. Om die reden is er een plek vrijgekomen binnen het bestuur van A41 Flevoland. Ben jij een enthousiaste radiozendamateur, luisteramateur en lid van afdeling A41 Flevoland. Wil jij je inspannen om A41 Flevoland draaiende te houden en leuke evenementen te organiseren? Dan zoekt het bestuur jou. Wil je meer weten of je aanmelden doe dit tijdens de komende afdelingsavond of stuur een e-mail naar a41@veron.nl.

Lezing DATV tijdens eerste afdelingsavond na de vakantie

Na de vakantie start A41 Flevoland meteen goed. Richard PA1RAM geeft een lezing over DATV. En niet alleen een lezing maar ook een echte demonstratie. Richard gebruikt hiervoor de PLUTOSDR met verschillende soorten software. Ook ontwikkelt Richard zijn eigen printen. Interessante lezing dus voor iedereen die wil beginnen met DATV en de doorgewinterde hobbyist.

Lezing DX-en

Helaas gaat de geplande lezing over DX-en door Theo Köhler PA1TK niet door. Theo is tijdens het fietsen ongelukkig ten val gekomen en is daardoor op 2 juli 2024 overleden. Theo was bijna 50 jaar radiozendamateur. Als zoon van PAoTGK kwam hij al vroeg in aanraking met het zendgebeuren. In 1975 behaalde hij zijn C-licentie en werd PE1ALA. Na afleggen van de morseproef werd hij PA3FPS. In 1999 werd zijn call in PA1TK. Het volledige SK bericht is te lezen op de VERON website.

Geslaagde ILLW tijdens de vakantie

Helaas was het dit jaar niet mogelijk om voor de 25e keer uit te komen in de Vuurtoren van Urk. Daarom moest gezocht worden naar een nieuwe locatie. Die is uiteindelijk gevonden in Oud Emmeloord. Hele mooie plek met heel weinig QRM. Het A41 contestteam heeft mooie verbindingen gemaakt. Wie weet volgend jaar weer vanaf deze mooie locatie