Nieuwe Rondstraler online

Onze nieuwe convo is weer te downloaden, klik hier voor directe download.

Tot ziens op de laatste vereniging- avond van het jaar, aanstaande dinsdag 4 december.

Verkiezing nieuwe voorzitter A41 Flevoland

Beste Leden,

Zoals in de laatste bijeenkomst al verteld, moeten we een nieuwe voorzitter kiezen. Dit kan alleen maar als er iemand zich voordraagt voor of het bestuur, of direct voor het voorzitterschap.

We willen het verkiezen van de nieuwe voorzitter graag tijdens de oliebollen-party op de bijeenkomst van 9-januarie 2019 doen. Graag bij voorkeur opgeven voor 4 Januari, eerder zou mooi zijn zodat we 4 December al kunnen vertellen wie gekozen kan worden.

De functie van voorzitter klinkt wellicht moeilijk, maar we zijn een afdeling met 103 man en het overige bestuur is zeer actief. Indien u zich verkiesbaar wilt stellen als voorzitter, of voor een andere functie in het bestuur, mail dit dan naar A41@veron.nl. Graag met een klein begeleidend schrijven, zodat we dit op kunnen nemen in de rondstraler en de website.

 

Afscheid van Dick PA0DVV

Het Bestuur neemt afscheid van zijn voorzitter

We konden de scheidende voorzitter natuurlijk niet zomaar ‘laten gaan’! Het bestuur heeft daarom tijdens en middels een etentje afscheid genomen van Dick PA0DVV.

Hopelijk gaat het met Dick zijn gezondheid straks weer wat beter. Afgelopen verenigings- avond was hij er ook weer bij, hopelijk blijft dat zo!

Met het scheiden van onze voorzitter is er een plek vacant binnen het bestuur! Iets voor Jou? Denk er eens over na, de secretaris vertelt binnenkort meer.

 

Dick (PA0DVV) treed af als voorzitter, Marcel (PA3HEB) ad interim.

Aftredende voorzitter Dick PAoDVV

Dick PA0DVV

Op 27 September 2018 heeft Dick, PA0DVV, aangegeven wegens gezondheids-redenen niet meer zijn taak als voorzitter te kunnen voortzetten. Dick heeft de voorzitters stok gedragen sinds februari 2012. Voor wie onze site gelezen heeft, weet dat Dick eind 1977 één van de oprichters was van onze afdeling.

Februari 2012 nam Dick het voorzitterschap over van Marcel PA3HEB, zich hiermee opnieuw inzettende voor afdeling 41! Ook nam hij het redacteurschap van de Rondstraler ( ons afdelings-blad ) over van Jacob, PA3GNE. Dick zet zich al meer dan 40 jaar in voor onze club en het zendamateurisme, een prestatie van formaat!

Als bestuur en vereniging zijn we dankbaar voor alle inzet die Dick in deze tijd voor de vereniging en afdeling heeft gepleegd. Het bestuur neemt nog gepast afscheid van haar scheidende voorzitter.

Marcel PA3HEB zal tijdelijk, ad interim, de voorzittershamer opnemen.

Show & Tell avond op 2 Oktober

Laat wat zien en vertel er eens wat over…..

Onze hobby is breed….. Heel breed……Onze hobby is zo breed dat vele van ons diverse delen van de hobby nooit (zullen) beoefenen. Zo heeft iedereen dus zijn eigen passie in deze mooie hobby…. En toch terwijl het jouw passie is, is het misschien een onbekend facet van de hobby voor een ander!

Voor de Show&Tell avond zoeken we dus amateurs met een passie in de hobby… De bedoeling is dus dat je iets meeneemt en daarover iets vertelt…. Nee dat hoeft niet lang, sterker dat kan en mag niet…. 15 minuten max!

Heb jij een leuk onderwerp, kom dan 2 oktober naar onze afdelings avond en laat het zien! Uiteraard zijn niet leden ook welkom! en als je als niet lid wat wilt laten zien, dan mag dat ook. Laat bij het bestuur weten als je wat wilt vertellen, je kan hier meteen aangeven als je b.v. de beamer wilt gebruiken. Doe dit door een mail te sturen naar a41@veron.nl

Johan PA3JEM krijgt gouden antenne en geeft interview bij Omroep Flevoland

Onze eigen Johan, PA3JEM, krijgt komende vrijdag tijdens de DNAT in Bad Bentheim de gouden antenne uitgereikt door de burgemeester.
Elk jaar vraagt de gemeente om zendamateurs voor te dragen met een goede onderbouwing. Als deze niet overtuigend zijn word de award ook niet uitgereikt. Johan gaat deze onderscheiding krijgen voor zijn inzet bij de ramp in Nepal in 2015….
Dat dit toch wel bijzonder is, kan men opmerken uit het feit dat deze onderscheiding voor het laatst is uitgereikt in 2012.

Lees meer

Omroep Flevoland op bezoek op de velddag van Veron A41 Flevoland

Een paar dagen voor onze velddag ontvingen we een mailtje van Omroep Flevoland ….. Ze willen graag langskomen om een artikel te maken vanwege ons 40 jarig bestaan en de velddag. Nadat we contact hadden met Omroep Flevoland was het afwachten of ze langs zouden komen , en jawel! ze kwamen langs!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

Velddag 2018! Toch nog mooi weer !


Voor degene die de weerberichten zoals ik in de gaten hebben gehouden, weten dat de vooruitzichten van het weer er niet heel erg best uit zagen. Van regen in de ochtend, naar regen in de middag, naar half bewolkt en niet erg warm………
Maar uiteindelijk zagen we opeens een blauw plekje, en dat werden er steeds meer.

Al heel erg vroeg, net voor half negen in de ochtend was Marcel PA3HEB aanwezig op de knardijk…..
Natuurlijk is hij begonnen met het belangrijkste, het hijsen van onze Veron vlag.
Op dat punt was het nog niet heel erg warm…..
Al snel volgde er meer en werd het al snel gezellig.

Onze gloednieuwe FB-33 beam, en onze nieuwe verenigings-set, de Icom-7600, werden neergezet en zijn voor veel verbindingen gebruikt.

We trokken veel bekijks! Zo kwam al heel snel nadat Marcel er was de politie poolshoogte nemen, en ook kwam (nadat er door wandelaars veel vragen waren gesteld) een persoon van het Buitencentrum langs. Ook veel wandelaars die even kwamen kijken wat wij aan het doen waren.

Het was een uiterst gezellige dag, die werd afgesloten (voor wie zicht had opgegeven) met een BBQ in de achtertuin van onze penningmeester Albert.

Er kwam ook nog iemand met een Camera langs…………….

Kijk voor alle foto’s hier in ons fotoboek…

A41 velddag 2018

We houden onze velddag op zaterdag 23 juni.
De locatie is, net als de vorige keer, op de Knardijk en vlakbij het bezoekers- centrum van Staatsbosbeheer.
We willen vanaf een uur of 10 in de lucht zijn.

Hier is wat informatie voor nieuwkomers.
De locatie is prachtig maar heeft geen voorzieningen dus geen elektriciteit, douches, toiletten en geen snackbar.
Wel een heel laag stoorniveau en een trein die regelmatig langsrijdt. Toiletten zijn vlakbij in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

De gemakkelijkste route er naar toe is via Lelystadhaven de Knardijk op en als maar doorrijden tot u onder het spoor doorkomt.
Direct na de spoorbrug is de velddag-locatie.
U kunt natuurlijk ook vanuit Palazzo de Praamweg nemen, deze weg begint aan de achterzijde van Palazzo (de Praxis kant).

Kaart en satellietfoto …….

Iedereen is welkom, en aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aan het eind van de dag zullen we een BBQ organiseren.
Aanmelden hiervoor is wel noodzakelijk, en er word hiervoor een kleine bijdrage van €7,50 pp gevraagd…
Wilt u aan de BBQ meedoen, meld dit dan op a41@veron.nl uiterlijk wo 21-6 !

 

 

X-Phase2 lezing Mans Jansen (A43 Wageningen) druk bezocht!

1 Mei jongstleden mochten we Mans Jansen van afdeling A43 begroeten om ons eens wat over de X-phase QRM killer te vertellen.

We hebben veel energie gestoken in het promoten van de X-Phase lezing, en dat is dan ook goed gelukt! de zaal zat voor ons doen vol!

Mans heeft ons, door middel van een leuk verhaal, meegenomen door het schema en de werking van de X-Phase QRM Killer.
Er zijn vele kitjes verkocht en via diverse kanalen is al vernomen dat de mensen druk aan het bouwen zijn.
Bij onze volgende bijeenkomst willen we natuurlijk de resultaten zien!
De bouwbeschrijving vind je bij de afdeling A43, n.l. hier

Voor de mensen die nog wat meer willen zien van de dingen die Mans maakt, kijk dan eens op zijn website!

Het was een zeer leuke en interessante lezing! en duidelijk vonden de leden het interessant!
Hopelijk gaat het bouwen van alle gekochte QRM Killer goed en kunnen we komende keer op de verenigings-avond de resultaten bekijken!

 

Heb jij een leuk idee voor een lezing, of kan jij een interessante lezing geven?
Neem dan contact met ons op! Geef aan wat je graag eens zou willen zien of wat je te vertellen hebt!
Stuur een mail naar A41@veron.nl