Het PACC PI4FL weekend 8 – 9 februari 2020

Start

Vrijdagmiddag 7 februari 15:30 uur is de antenne bouwploeg van start gegaan met het verzamelen van al het materiaal wat nodig was voor een geslaagde PACC. Alles moet worden aangevoerd en dat vraagt gecoördineerd werk. Afgeladen met een hoogwerker, masten, antennes en apparatuur arriveerden auto’s en aanhangers bij Van Wijnen in Lelystad. De bouwploeg bestaande uit Marcel, PA3HEB, Albert, PD1AJM, Randall, PE1SDE, Arno, PA5W, Ans, PD5W en later bijgestaan door Tom, PD0TB. Welke ook voor de overige bouwers het eten had meegenomen. Helaas kon door familieomstandigheden Marc, PE1RBR niet aanwezig zijn.

Samen

Dat vele handen veel zaken kunnen regelen is wel gebleken toen we allemaal rond 21:45 uur met een redelijk voldaan gevoel naar huis gingen. In de loop van de zaterdagochtend zijn er nog een aantal antennes bijgeplaatst. Met het testen van een aantal antennes bleek dat er nog aanpassingen nodig waren. Deze zijn uitgevoerd terwijl de contest al was gestart.

Hoe en wat

PI4FL heeft meegedaan in de sectie D: Multi operator, single transmitter, mixed. De gebruikte transceiver was de ICOM IC-7600. Als logsoftware werd er deze keer gebruik gemaakt van N1MM. De gebruikte antennes: 3 el. Fritzel FB-33 voor 10-15-20m, draad dipool voor 160m, draad dipool voor 80m, draaddipool voor 40m, vertical voor 40m en 1 el. Dipool voor 40m. Daarnaast was er nog een Beverage uitgespannen als ontvangst antenne. Om het gevoel van een eenheid te versterken waren de operators allen gekleed in dezelfde T-shirts.

Er werd regelmatig gewisseld van operator zodat de oren af en toe wat rust kregen en de inwendige mens verzorgd kon worden. Albert had er voor gezorgd dat er voldoende eten en drinken was voor iedereen. Zaterdagavond heeft hij nog een lekkere maaltijd gehaald. Al met al was het een leuk en gezellig contest weekend. Gedurende het weekend heeft Randall nog een hele installatie opgebouwd voor Eshail (QO100) satelliet verbindingen. Daarmee heeft hij ook nog een aantal leuke verbindingen gemaakt. Zie onder onze YouTube filmpjes.

Score

Na afloop was de eindscore hoger dan vorig jaar, de oorzaak lag in het feit dat er een doel was gesteld bij de voorbespreking van deze PACC. Het doel van de groep was duidelijk: ze willen dit jaar in de top 10 eindigen en of dat is gelukt zal blijken als de definitieve score wordt gepubliceerd in Electron. En zondag moest na 24 uur contesten alles weer worden afgebroken en opgeborgen, maar ook toen maakten vele handen licht werk. Wilt u meer weten en diverse reacties van andere PACC-deelnemers lezen dan kunt u een kijkje nemen op www.dutchpacc.com Er zijn deze keer helaas geen bezoekers langs geweest.

Best 73, Ans PD5W