HAMChallenge 2023

HAMChallenge 2023IARU-R1 is op zoek naar jouw ideeën! IARU nodigt jou uit om deel te nemen aan de HAMChallenge. Amateur radio gaat over plezier, radiocommunicatie, technologie, experimenteren, zelftraining en vriendschap. Heb jij een verbluffend idee dat je met de community wilt delen?

Lees meer

HS4A, World Amateur Radio Day 18 april 2023

HS4A, World Amateur Radio Day 18 april 2023Human Security For All – HS4A – is het thema voor de komende World Amateur Radio Day (WARD). Elk jaar organiseert de International Amateur Radio Union op 18 april de World Amateur Radio Day. Voor het eerst werken het Trust Fund for Human Security van de Verenigde Naties en de World Academy of Art and Science samen met IARU in een campagne om de rol te benadrukken die amateur radio speelt bij het aanpakken van ’s werelds meest dringende behoeften. Het HS4A-evenement is van 11 – 25 april 2023.

Lees meer

Tytsjerk radiovlooienmarkt 15 april 2023

Tytsjerk radiovlooienmarkt 15 april 2023Met het thema meten is weten organiseert VERON afdeling A14 Friesland-noord, na drie jaar oponthoud weer een radiomark in Tytsjerk. Dit jaar is het de 35e keer dat deze radiomarkt wordt georganiseerd. Dit is niet een van de grootste radiomarkten maar wel de gezelligste. De toegang is zoals gebruikelijk in Tytsjerk helemaal gratis.

Lees meer

ARISS verzorgt radioverbinding voor scholen met het ISS

ARISS contact British schoolVoor onderwijsinstellingen bestaat de mogelijkheid om een direct radiocontact te maken met astronauten die aanwezig zijn in het International Space Station, ISS. Doordat de uren van een astronaut bijzonder duur zijn is de beschikbaarheid beperkt. Het indienen van een goed onderbouwde aanvraag verhoogt de kans om geselecteerd te worden. Natuurlijk zijn er veel aanmeldingen. Maar hoe leuk is dit om in je onderwijsprogramma mee te nemen voor 2024.

Lees meer