a41 Flevoland Doet mee met de 25e JOTA/JOTI

A41 Flevoland en Jota/Joti 2021

 

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. Dit jaar dus van 15-17 oktober. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via amateurradio en het internet.

De JOTA-JOTI is een communicatieweekend waarbij verschillende technieken om te communiceren samenkomen. Scouts zijn daarnaast bezig met techniek tijdens dit weekend. Een populaire activiteit is het solderen van elektronica-bouwpakketjes. Ook het bouwen van een JOTA-toren is een voorbeeld waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit.

Sponsors gezocht !

 Een aantal zendamateurs Veron A41 Flevoland gaan zich tijdens het weekend weer inzetten om er voor de scouts een leuk wekend van te maken. Net als vorig jaar zullen we bij de luchtscoutslelystad proberen er weer wat leuks van te maken .Vorig jaar was het door Covid-19 een beetje behelpen en was er minimaal aantal antenne’s opgebouwd . Bij de luchtscouts Lelystad zijn ze op dit moment ook bezig met het opzetten van een nieuw onderkomen , nu zitten ze nog in een noodgebouw en hebben een aantal zeecontainers omgebouwd. Het is de bedoeling dat er vlak bij de huidige locatie iets nieuws komt met meer ruimte dus ook meer mogelijkheden voor activiteiten. Nu de economie weer op gang komt is het erg moeilijk (zeg maar onmogelijk)om voor en redelijke prijs een zeecontainer te kunnen bemachtigen. Dus als er mensen zijn die een idee om hun plannen te realiseren ze kunnen nog wel wat containers gebruiken.

Dit is ongeveer het idee wat men wil realiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig jaar stond in het teken van het repareren van oude 27mc (bakkies) die in een kist opgeslagen lagen maar men niet wist of er nog wat mee gedaan kon worden ?Voor een terug blik hoe het vorig jaar was klik hier.

Dit jaar gaan we proberen om de scouts wat meer naar de radio te trekken wat vorig jaar erg moeilijk was door de vele scouting groepen die de boel afgelast hadden door de Covid-19 maatregels

Deelnemers 

Dit zijn de groepen die tot nu toe aangemeld zijn voor dit jaar kijk hier voor meer info.

De opening

De opening is  dit jaar weer gewoon op vrijdagavond, 15 oktober om 22:00 uur locale tijd. De JOTA-JOTI duurt dan weer tot zondag 17 oktober  op 23:59 uur. Onder meer mogen we de steunzender van de VRZA gebruiken in de Gerbrandy toren te Lopik voor 2 meter. De roepnaam van het landelijke station is PA6JAM/J. De aanroepfrequentie s voor de Jota zijn en als ik het goed heb mis ik die van de     2 meterband 145.500 Mhz. Graag tot werkens en als u mee doet met dit evenement veel plezier  de PA3HEB/J.

 

 

  

 

 

 

 

Terugblik Veld dag 2021

Terugblik veld dag juni 2021

De veld dag A41 was deze keer op 26 juni 2021. Ook dit jaar werd de velddag gehouden op de Knardijk, vlakbij het bezoekers- centrum van Staatsbosbeheer. De veld dag begon om 10.00 uur. In 2020 was het een succes en gezien  het weer en opkomst  was het een mooie afsluiting voor vakantie periode. Het was dan ook  leuk om weer eens wat te organiseren . Ondanks de  versoepelingen  hebben we het mooi binnen de regels kunnen houden. Dit jaar was er bezoek van de politie die zijn ronde maakte en ons op de dijk aantrof en heel nieuwsgierig was wat wij daar deden.

Informatie over de A41 Flevoland veld dag

De locatie is prachtig maar heeft geen voorzieningen dus geen elektriciteit, douches, toiletten en geen snackbar. Wel een heel laag stoorniveau en een trein die regelmatig langsrijdt. Sanitaire voorzieningen zijn vlakbij in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.(niet beschikbaar).

Ook dit jaar  was er weer een DIXI voor de hoge NOOD geleverd door Boels Lelystad. Deze is opgehaald en weg gebracht door onze penningmeester (wel zo handig met afreken HI)

Waar kon u ons vinden

De gemakkelijkste route er naar toe is via Lelystadhaven de Knardijk op en als maar doorrijden tot u onder het spoor doorkomt. Direct na de spoorbrug is de locatie. U kunt natuurlijk ook vanuit Palazzo de Praamweg nemen, deze weg begint aan de achterzijde van Palazzo (de Praxis kant).

 Experimenten?

Heeft u wat zelfgemaakt dan was dit en mooie gelegenheid om het uit te proberen en aan de tand te voelen.

De lunch werd verzorgd door  Tony PD0TH deze kan zijn militaire vaardigheden niet los laten en Tom PD0TB  heeft uit de koelkast van de camper de Runderburgers gehaald. Na de lunch hoorde we op 17 met heel hard een aantal Japanse stations helaas hebben we ze niet kunnen werken

Ronald PA0RHA (PG7R) heeft de kaartenbak weer mee om diverse amateurs te voorzien van hun QSL post.

Vooral gezelligheid

Het stond vooral in het teken van experimenteren en een eyeball Qso en wanneer er leuke verbindingen te maken zijn gaan we het proberen! en uit het verleden is er in FT8 altijd wat te beleven .Uiteraard zal de Call PI4FL ook gebruikt worden .    3 CW verbindingen gemaakt  een veel gekletst.

De zelf gemaakte antenne van PD1AJM is tijdens de veld dag goedgekeurd.

Bedankt voor uw aanwezigheid hieronder een impressie van hoe het dit jaar was.

73′ bestuur A41 Flevoland  A41.veron.nl