PACC24, PI4FL doet ook deze keer weer mee

PACC24, PI4FL doet ook deze keer weer mee10 februari 2024 start de PACC24 om 12.00 uur UTC . Het VERON Trafficbureau organiseert deze contest elk jaar. Deze contest heeft een lange traditie en is al voor het eerst gehouden in 1955. Dus voor de buitenlandse radiozendamateurs een goede reden om de antennes richting Nederland te zetten. Maar als de condities meewerken misschien voor u de gelegenheid om net die landen te werken die nog op je verlanglijstje staan. Doe je ook mee?

Doe je ook mee?

Als je nog nooit hebt meegedaan aan een contest is het best even lastig om hiermee te beginnen. Alle begin is moeilijk. Maar als je eenmaal bent begonnen kun je hieraan veel plezier beleven. Ook een mooie gelegenheid om wat nieuwe DXCC’s in je log te zetten. De tegenstations hebben je nodig voor het behalen van hun puntjes en doen dus ook wat meer moeite. Het meedoen is niet alleen voor jezelf leuk maar ook goed voor de punten in de afdelingscompetitie. A41 staat op het moment van schrijven op de 25e plaats. Dat kan beter. Dus niet vergeten ook je score op te geven in de afdelingscompetitie.

PACC24 in het kort

Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk verbindingen maakt in de 24 uur dat de contest duurt. Nederlandse stations krijgen een multiplier voor elk gewerkte DXCC. Buitenlandse stations krijgen een multiplier voor elke gewerkte provincie. Buitenlandse stations krijgen alleen punten als Nederlandse stations worden gewerkt. Details over de puntentelling en de regels zijn te vinden op de pagina’s van het trafficbureau. Je hoeft overigens geen lid te zijn van de VERON om mee te doen.

PACC24 met PI4FL

Ook afdeling A41 Flevoland doet weer mee met het conteststation. Wederom vanaf de locatie van ‘van Wijnen’ die zo vriendelijk is om hun locatie beschikbaar te stellen. Kom gerust even langs in Lelystad. Wil je kennismaken met het contesten kom er dan even bijzitten en maak —met of zonder hulp— je eerste contestverbindingen. Je kunt ons vinden aan de Pascallaan 36A, 8218 NJ Lelystad, van Wijnen.

SWL’s doen ook mee

Voor luisterstations is er een speciale categorie SWL Mixed. Ook SWL’s kunnen dus meedoen aan de PACC. De geschoorde punten tellen ook voor de afdelingscompetitie. Dus luisteramateurs doe eens gek en doe mee.

Succes 10 en 11 februari

2024 PACC CONTEST
STARTS: FEBRUARY 10 AT 12:00 UTC
ENDS__: FEBRUARY 11 AT 12:00 UTC

Meer informatie