a41 Flevoland Doet mee met de 25e JOTA/JOTI

A41 Flevoland en Jota/Joti 2021

 

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. Dit jaar dus van 15-17 oktober. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via amateurradio en het internet.

De JOTA-JOTI is een communicatieweekend waarbij verschillende technieken om te communiceren samenkomen. Scouts zijn daarnaast bezig met techniek tijdens dit weekend. Een populaire activiteit is het solderen van elektronica-bouwpakketjes. Ook het bouwen van een JOTA-toren is een voorbeeld waarin techniek en amateurradio samen komen tot één activiteit.

Sponsors gezocht !

 Een aantal zendamateurs Veron A41 Flevoland gaan zich tijdens het weekend weer inzetten om er voor de scouts een leuk wekend van te maken. Net als vorig jaar zullen we bij de luchtscoutslelystad proberen er weer wat leuks van te maken .Vorig jaar was het door Covid-19 een beetje behelpen en was er minimaal aantal antenne’s opgebouwd . Bij de luchtscouts Lelystad zijn ze op dit moment ook bezig met het opzetten van een nieuw onderkomen , nu zitten ze nog in een noodgebouw en hebben een aantal zeecontainers omgebouwd. Het is de bedoeling dat er vlak bij de huidige locatie iets nieuws komt met meer ruimte dus ook meer mogelijkheden voor activiteiten. Nu de economie weer op gang komt is het erg moeilijk (zeg maar onmogelijk)om voor en redelijke prijs een zeecontainer te kunnen bemachtigen. Dus als er mensen zijn die een idee om hun plannen te realiseren ze kunnen nog wel wat containers gebruiken.

Dit is ongeveer het idee wat men wil realiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig jaar stond in het teken van het repareren van oude 27mc (bakkies) die in een kist opgeslagen lagen maar men niet wist of er nog wat mee gedaan kon worden ?Voor een terug blik hoe het vorig jaar was klik hier.

Dit jaar gaan we proberen om de scouts wat meer naar de radio te trekken wat vorig jaar erg moeilijk was door de vele scouting groepen die de boel afgelast hadden door de Covid-19 maatregels

Deelnemers 

Dit zijn de groepen die tot nu toe aangemeld zijn voor dit jaar kijk hier voor meer info.

De opening

De opening is  dit jaar weer gewoon op vrijdagavond, 15 oktober om 22:00 uur locale tijd. De JOTA-JOTI duurt dan weer tot zondag 17 oktober  op 23:59 uur. Onder meer mogen we de steunzender van de VRZA gebruiken in de Gerbrandy toren te Lopik voor 2 meter. De roepnaam van het landelijke station is PA6JAM/J. De aanroepfrequentie s voor de Jota zijn en als ik het goed heb mis ik die van de     2 meterband 145.500 Mhz. Graag tot werkens en als u mee doet met dit evenement veel plezier  de PA3HEB/J.