Henk PA0LEY SK

Henk PA0LEY SK

Maandag 28 oktober 2019 is ‘onze’ (oud-) QSL-magnager en gouden speld drager Henk PA0LEY op 83 jarige leeftijd overleden. Al een paar jaar was Henk, door zijn ziekte, niet meer goed in staat zijn hobby uit te oefenen. Twee jaar geleden hebben we met een aantal collega amateurs zijn antennes van het huis gehaald en moest hij gedwongen door zijn fysieke gesteldheid verhuizen.

Henk is zijn amateur avontuur al als kleine jongen in hartje Friesland begonnen. In Wageningen was hij actief binnen de afdeling tot hij in 1970 verhuist naar de IJsselmeerpolder ( nu Flevoland ). Als polderpionier is hij samen met zijn vrouw en twee kinderen het toenmalig avontuur aangegaan. Opbouwen, ontwikkelen en zelfredzaamheid zijn zo een paar van de competenties die Henk als techneut puur sang gebruikte en nodig had.

Als fervente ‘sleutelaar’ was hij bekend binnen een groot deel van de amateur wereld. Er ging geen verenigingsavond bij A41 voorbij zonder de aanwezigheid van Henk! Als QSL-mamager was hij vaak het middelpunt, maar ook om ook zijn vaak humoristische en snedige commentaar en/of mening.

Het bestuur wenst de familie veel sterkte met het verlies, wij amateurs zullen je missen LEY!

Namens A41 Flevoland
Albert Buitenhuis PD1AJM Penningmeester.