PACC PI4FL 2020

Het PACC PI4FL weekend 8 – 9 februari 2020 Start Vrijdagmiddag 7 februari 15:30 uur is de antenne bouwploeg van start gegaan met het verzamelen van al het materiaal wat nodig was voor een geslaagde PACC. Alles moet worden aangevoerd en dat vraagt gecoördineerd werk. Afgeladen met een hoogwerker, masten, antennes en apparatuur arriveerden auto’s […]

A41 Flevoland kom langs en bezoek onze bijeenkomsten in Lelystad

 Afdeling A41 Flevoland

A41 Flevoland kom eens op bezoek tijdens onze bijeenkomsten in LelystadHet jaar 2019 is bijna voorbij en het bestuur van afdeling A41 Flevoland kijkt dan ook met tevredenheid terug naar dit jaar. Er was weer voldoende te doen wat betreft de activiteiten en lezingen. Als door een stormachtige dag de velddag niet door kan gaan gaat de wind even liggen voor de vakantieperiode. Maar na de vakantie zijn er met regelmaat interessante lezingen. De afdelingsavond is drukker geworden en het drankje op het einde van de avond smaakt goed. Ook is de maandelijkse Rondstraler vervangen voor een nieuwsbrief. Dat is voor iedereen nog even wennen, maar goed gelezen wordt het wel. Meer weten? Bezoek dan eens onze bijeenkomsten.

Lees meer

Henk PA0LEY SK

Henk PA0LEY SK

Maandag 28 oktober 2019 is ‘onze’ (oud-) QSL-magnager en gouden speld drager Henk PA0LEY op 83 jarige leeftijd overleden. Al een paar jaar was Henk, door zijn ziekte, niet meer goed in staat zijn hobby uit te oefenen. Twee jaar geleden hebben we met een aantal collega amateurs zijn antennes van het huis gehaald en moest hij gedwongen door zijn fysieke gesteldheid verhuizen.

Henk is zijn amateur avontuur al als kleine jongen in hartje Friesland begonnen. In Wageningen was hij actief binnen de afdeling tot hij in 1970 verhuist naar de IJsselmeerpolder ( nu Flevoland ). Als polderpionier is hij samen met zijn vrouw en twee kinderen het toenmalig avontuur aangegaan. Opbouwen, ontwikkelen en zelfredzaamheid zijn zo een paar van de competenties die Henk als techneut puur sang gebruikte en nodig had.

Lees meer

Gouden speld voor PA0DVV Dick

Gouden speld voor PA0DVV Op 4 juni jongstleden is op voordracht van het afdelingsbestuur Flevoland, een gouden speld aan PA0DVV gegund. Dick heeft zich al sinds de oprichting van afdeling 41 ( Flevoland ) als mede oprichter ingezet voor de Veron. Op de afgelopen verenigingsavond werd Dick PA0DVV door hoofdbestuurslid ( en idd ook lid […]