ISS radiocontact, scholen kunnen zich weer opgeven

ISS radiocontact, scholen kunnen zich weer opgevenElk jaar worden scholen in de gelegenheid gesteld om en directe radioverbinding te maken met astronauten in het ISS (International Space Station). Zo zou in 2021 ook een school in Flevoland contact hebben met het ISS vanaf het Floriade terrein. Alles was in gereedheid er was zelfs een special event contact geregeld met NASA. Maar helaas kon de school, onder andere door het virus, de zaak niet op tijd rond krijgen. Heel jammer maar Flevolandse scholen maken opnieuw kans om een radiocontact met het ISS te organiseren. Wat een bijzondere ervaring voor de leerlingen. Deze kans krijg je maar een keer.

ARISS

Amateur Radio on the International Space Station is op zoek naar formele en informele onderwijsinstellingen. Om een amateurradiocontact te organiseren met een bemanningslid aan boord van het International Space Station (ISS). ARISS verwacht dat het contact zal plaatsvinden tussen 1 januari 2024 en 30 juni 2024. De planning van de bemanning en de baan van het ISS om de aarde bepalen het exacte moment van het radiocontact.

Goed uitgewerkt onderwijsplan

Om deze radiocontactmogelijkheden maximaal te benutten, zoekt ARISS organisaties die grote aantallen deelnemers trekken en het radiocontact integreren in een goed uitgewerkt onderwijsplan. Grote aantallen deelnemers behaal je natuurlijk ook door samen te werken met scholen uit de omgeving.

Aanmelden ISS radiocontact

De deadline voor het indienen van een voorstel is 31 maart 2023. Informatie over het voorstel en meer details, zoals verwachtingen, richtlijnen voor voorstellen en het voorstelformulier, zijn te vinden op https://www.ariss.org/apply-to-host-an-ariss-contact.html

Webinar ISS inleiding voor aanmelding

Op 1 maart 2023 om 20:00 uur EST (16.00 uur locale tijd) verzorgt ARISS een inleidend webinar. De Eventbrite-link om je aan te melden voor het gratis webinar, klik hier.

ARISS

ARISS is een samenwerkingsverband van internationale radioamateurverenigingen en de ruimteagentschappen die het ISS ondersteunen. De Amerikaanse sponsors zijn ARRL, de Radio Amateur Satellite Corporation (AMSAT), Amateur Radio Digital Communications (ARDC), NASA’s Space Communications and Navigation-programma (SCaN) en de ISS National Lab Space Station Explorers (SSE).

Meer Informatie