Terugblik Veld dag 2021

Terugblik veld dag juni 2021

De veld dag A41 was deze keer op 26 juni 2021. Ook dit jaar werd de velddag gehouden op de Knardijk, vlakbij het bezoekers- centrum van Staatsbosbeheer. De veld dag begon om 10.00 uur. In 2020 was het een succes en gezien  het weer en opkomst  was het een mooie afsluiting voor vakantie periode. Het was dan ook  leuk om weer eens wat te organiseren . Ondanks de  versoepelingen  hebben we het mooi binnen de regels kunnen houden. Dit jaar was er bezoek van de politie die zijn ronde maakte en ons op de dijk aantrof en heel nieuwsgierig was wat wij daar deden.

Informatie over de A41 Flevoland veld dag

De locatie is prachtig maar heeft geen voorzieningen dus geen elektriciteit, douches, toiletten en geen snackbar. Wel een heel laag stoorniveau en een trein die regelmatig langsrijdt. Sanitaire voorzieningen zijn vlakbij in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.(niet beschikbaar).

Ook dit jaar  was er weer een DIXI voor de hoge NOOD geleverd door Boels Lelystad. Deze is opgehaald en weg gebracht door onze penningmeester (wel zo handig met afreken HI)

Waar kon u ons vinden

De gemakkelijkste route er naar toe is via Lelystadhaven de Knardijk op en als maar doorrijden tot u onder het spoor doorkomt. Direct na de spoorbrug is de locatie. U kunt natuurlijk ook vanuit Palazzo de Praamweg nemen, deze weg begint aan de achterzijde van Palazzo (de Praxis kant).

 Experimenten?

Heeft u wat zelfgemaakt dan was dit en mooie gelegenheid om het uit te proberen en aan de tand te voelen.

De lunch werd verzorgd door  Tony PD0TH deze kan zijn militaire vaardigheden niet los laten en Tom PD0TB  heeft uit de koelkast van de camper de Runderburgers gehaald. Na de lunch hoorde we op 17 met heel hard een aantal Japanse stations helaas hebben we ze niet kunnen werken

Ronald PA0RHA (PG7R) heeft de kaartenbak weer mee om diverse amateurs te voorzien van hun QSL post.

Vooral gezelligheid

Het stond vooral in het teken van experimenteren en een eyeball Qso en wanneer er leuke verbindingen te maken zijn gaan we het proberen! en uit het verleden is er in FT8 altijd wat te beleven .Uiteraard zal de Call PI4FL ook gebruikt worden .    3 CW verbindingen gemaakt  een veel gekletst.

De zelf gemaakte antenne van PD1AJM is tijdens de veld dag goedgekeurd.

Bedankt voor uw aanwezigheid hieronder een impressie van hoe het dit jaar was.

73′ bestuur A41 Flevoland  A41.veron.nl