Ook dit jaar PI40FL actief

Ook dit jaar PI40FL actiefIn het jaar 2018 bestond de afdeling A41 Flevoland 40 Jaar. Dat kon niet zomaar voorbij gaan en hebben de keuze gemaakt om dit te vieren met een special Call. Ook hoort daar natuurlijk een QSL-kaart bij. Maar omdat we door een software update bij het AT (Agentschap Telecom) geen bijzondere roepnaam PI40FL meer konden aanvragen in 2018 hadden we nog zo’n 800 kaarten over. Dat is dan ook de reden om het station dit jaar nog eens te activeren.

In 2018 hebben we de Call PI40FL ook gebruikt en tijdens onze jaarlijkse VELDDAG kwam Omroep Flevoland

PI40FL OOK DIT JAAR NOG ACTIEF

De special call t.b.v. het 40 jarig bestaan van de VERON A41, PI40FL is nog te werken tot 15 september (qsl-kaart zolang de voorraad sterkt).

Eind 1977 hebben Leen, PA2LDB (sk) en Dick, PA0DVV het initiatief genomen om te komen tot de oprichting van een afdeling van de VERON in de toenmalige polders Noordoostpolder, Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Leen en Dick hebben een convo rondgestuurd aan alle mogelijk geïnteresseerde mensen. Op 12 januari 1978 is er een bijeenkomst geweest in het gebouw ’t IJtje in Lelystad.

Er kwamen  31 mensen op af en een nieuwe afdeling was een feit, namelijk de afdeling 41 IJsselmeerpolders.

De Verenigingsraad van 1978 hebben hun goedkeuring aan de oprichting van de afdeling gegeven. Om mee te gaan met de tijd is sinds Juni 2017 de naam officieel gewijzigd in Afdeling 41 Flevoland.

In de loop der jaren hebben we veel locaties gehad waar we onze bijeenkomsten met de leden hebben gehad .

  • De Meerkoet Lelystad
  • het scouting gebouw van de Flevoscouts in Dronten
  • Een basisschool in Dronten
  • De Hanzeborg Lelystad
  • t IJTJE

Afbeeldingsresultaat voor buurthuis zuiderzeewijk lelystad